elDirectori.net

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Directori Organismes Reguladors del món del Vi

Organismes reguladors del món del ví, i altres organismes relacionats.

Per ara ja disposem de la xarxa d'oficines d'organismes reguladors de denominacions d'origen a Catalunya. En el futur anirem afegint organismes de la resta d'Europa.

Foto de Shutterstock.com.

També trobareu les dades de cadascun dels organismes publicats a la plana de l'àrea geogràfica on es troba (comarca, regió d'un land, etc) a les diverses planes del nostre directori per països i regions europees, gràcies al nostre sistema de construcció de les llistes d'organismes a partir de la nostra base de dades, que anem ampliant poc a poc. Esperem ser més col·laboradors a www.eldirectori.net per tal de poder ampliar més ràpidament tota la informació en el futur. Si vols col·laborar, posa't en contacte amb nosaltres





CATALUNYA


  Metropolità


  Maresme


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Alella
Masia Museu Can Magarola
Av. Sant Mateu, 2
08328 Alella
Telf.: 93 555 91 53
Web i Xarxes Socials
Web Twitter
Inicialment, el territori de la DO Alella estaba format per divuit municipis: set del Vallès Oriental (la Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Martorelles, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Sant Fost de Campsentelles i Montornès del Vallès) i onze del Maresme (Alella, Argentona, Cabrils, El Masnou, Montgat, Òrrius, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt, Teià, Tiana). Al 2013 el territori DO Alella va crèixer fins a vint-i-vuit municipis, incluint els seguents: Arenys de Mar, Badalona, Cabrera de Mar, Calella, Granollers, Mataró, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Vilassar de Mar. A la actualitat, s'està en procés d’incloure Llinars del Vallés i Arenys de Munt dintre del territori cobert per la CO Alella.

  Comarques Gironines


  Alt Empordà


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà
Avinguda Marignane, 2
17600 Figueres
Telf.: +34 972 50 75 13
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram
La zona de producció de la DO Empordà, situada a l'extrem nordoriental de Catalunya, engloba un total de 55 municipis distribuïts en dues comarques: 35 municipis de l'Alt Empordà i 20 municipis del Baix Empordà, que es delimiten en dues zones separades geogràficament.

  Camp de Tarragona


  Alt Camp


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Tarragona
C/ de la Cort 41. Baixos.
43800 Valls
Telf.: 977 21 79 31
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram
La zona de producció de la DO Tarragona presenta dues zones clarament diferenciades. La zona del Camp de Tarragona, amb les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp i el Tarragonès, i la zona de la Ribera d’Ebre. El nostre territori es situa entre el riu Ebre i la Mar Mediterrània. El relleu de la DO és senzill, la major part del territori és troba per sota dels 600m i la majoria de vinya està entre els 100 i els 400 m.

  Baix Camp


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Catalunya
Edifici de l'Estació Enològica
Passeig Sunyer 4-6 1er
43202 Reus
Telf.: 977 32 81 03
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram
Tots els vins de la DO Catalunya poden cercar la màxima expressió de la matèria primera: el raïm, mitjançant la fermentació dels mostos en tines d’acer inoxidable i sota un estricte control de la temperatura. O bé, presentar el bouquet característic del contacte amb la fusta de roure, que a la vegada els enriqueix de complexitat.

Estació de Viticultura i Enologia de Reus (INCAVI)
Passeig Sunyer, 4-6
E-43202 Reus
Telf.: +34 977 328 33
Web i Xarxes Socials
Web Twitter
L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), mitjançant les estacions de viticultura i enologia de Reus i Vilafranca del Penedès, pretén ser la infrastructura més especialitzada de la Generalitat de Catalunya posada al servei de la indústria vitivinícola, col·laborant d’aquesta manera al posicionament en els mercats, tant nacional com internacional, dels seus vins.

  Conca de Barberà


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Conca de Barberà
Torre del Portal de Sant Antoni
C/ de la Volta, 2
43400 Montblanc
Telf.: 977 92 69 05
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Instagram
Les vinyes emparades per la denominació d’origen Conca de Barberà s’estenen pel territori que integren els següents termes municipals: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l’Espluga de Francolí, Forès, Montblanc, Pira, Rocafort de Queralt, Sarral, Senan, Solivella, Vallclara, Vilaverd i Vimbodí.

  Priorat


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat
C. Major, 2
43737 Torroja del Priorat
Telf.: 977 83 94 95
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram
La Denominació d’Origen Qualificada Priorat té una superfície de 17.629 hectàrees, de les quals 1.930 estan plantades de vinya i conreades per prop de 600 viticultors. Administrativament formen part de la DOQ Priorat 9 dels 23 municipis del total de la Comarca del Priorat. Aquests municipis son els següents: la Morera de Montsant (que inclou l’agregat d’Escaladei), Gratallops, Porrera, Poboleda, Torroja del Priorat, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, el Lloar i Bellmunt del Priorat. També, dins dels límits de la DOQ Priorat, s’hi inclouen la part nord del terme municipal del municipi de Falset (Masos de Falset) i la part est del terme municipal del Molar (Les Solanes del Molar).

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Montsant
Plaça de la Quartera, 6
43730 Falset
Telf.: +34 977 83 17 42
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Instagram
La DO Montsant està integrada per 17 municipis situats principalment a la comarca del Priorat i també a la de la Ribera d’Ebre, amb una superfície total de vinya d’unes 1800 Ha. El territori de DO Montsant està delimitat per un semicercle de muntanyes que, vist sobre un mapa, li confereixen una forma singular.

  Terres de l'Ebre


  Terra Alta


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta
"Espai del Vi i de l'Oli"
Ctra. Vilalba, 31
43780 Gandesa
Telf.: 977 42 12 78
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram
La zona de producció i elaboració de la DOP Terra Alta està situada al sud de Catalunya, entre el riu Ebre i la frontera amb terres aragoneses i comprèn dels 12 termes municipals de la comarca de la Terra Alta: Arnes, Batea, Bot , Caseres, Corbera d'Ebre, la Fatarella, Gandesa, Horta de Sant Joan, Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs.

  Ponent


  Segrià


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Costers del Segre
Complex de la Caparrella, 97
25192 Lleida
Telf.: 973 26 45 83
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Instagram
Actualment segons l’Ordre 297/2005 de 20 de juny de 2005 (DOGC núm.4417 de 1-07-05) l’àmbit geogràfic de la Denominació d’Origen Costers del Segre queda definit amb set subzones: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars Jussà, Raimat, Segrià i Valls del Riu Corb.

  Comarques Centrals


  Bages


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla del Bages
Casa de la Culla
C. de la Culla, s/n
08240 Manresa
Telf.: 93 874 82 36
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram
El territori que forma part de la DO Pla de Bages és una zona privilegiada, situada enmig de formacions muntanyoses mítiques com Montserrat i la Serra de Castelltallat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac o el massís de Montcau.

  Penedès


  Alt Penedès


Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)
Plaça de l'Àgora, 2-3
Polígon Industrial Domenys II
08720 Vilafranca del Penedès
Telf.: 93 890 02 11
Web i Xarxes Socials
Web Twitter
Entitat autònoma administrativa. Participació de la Generalitat: Majoritària Directa.
  • Funcions:
    • Anàlisis de vins i derivats i expedició dels certificats a petició de particulars i d'organismes.
    • Actua com a organisme tècnic assessor dels consells reguladors de les Denominacions d'Origen vitivinícoles de Catalunya i del sector en general.
    • Promoure i fomentar la millora del conreu de la vinya i la qualitat dels vins i altres productes que se'n derivin.
    • Promoció del coneixement i bon ús dels vins catalans a nivell de consum, tot contribuint a la seva correcta valoració.
    • Estudi, investigació i experimentació dels processos, les tècniques, els materials i altres aspectes relatius a la producció vitivinícola.
    • Especialització, reciclatge i perfeccionament de tècnics i professionals en matèria vitivinícola i enològica.
    • Col·laboració en la realització d'estudis, censos, inventaris, cadastres i estadístiques relacionats amb el sector vitivinícola.

Estació de Viticultura i Enologia de Vilafranca del Penedès (INCAVI)
Plaça Àgora, 2-3
P. Industrial Domenys II
08720 Vilafranca del Penedès
Telf.: +34 938 90 02 1
Web i Xarxes Socials
Web Twitter
L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), mitjançant les estacions de viticultura i enologia de Reus i Vilafranca del Penedès, pretén ser la infrastructura més especialitzada de la Generalitat de Catalunya posada al servei de la indústria vitivinícola, col·laborant d’aquesta manera al posicionament en els mercats, tant nacional com internacional, dels seus vins.

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès
Edifici Àgora
Plaça Àgora, 1
08720 Vilafranca del Penedès
Telf.: +34 938 904 811
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram Pinterest
La Denominació d’Origen Penedès disposa d’una gran diversitat de microclimes, conseqüència de la proximitat litoral i de l’altitud. La climatologia és típicament mediterrània, és a dir, suau i càlida. La zona del Penedès Marítim (Baix Penedès i Garraf) és més temperada per la influència i proximitat del mar. El Penedès Superior (Alt Penedès, Alt Camp, Anoia i Baix Llobregat) gaudeix de precipita- cions més freqüents i de més contrast entre temperatures màximes i mínimes. El Penedès Central (fonamentalment Alt Penedès) és el compendi d’ambdós microclimes.

Resta d'Europa: en construcció

#iTGN

  • 1
  • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!