elDirectori.net

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Democràcia?

Aquest any els ciutadans de Catalunya estem convocats per votar en tres ocasions.

Eleccions municipals a finals de maig, les autonòmiques al setembre i les eleccions generals a l’estat espanyol, que encara no estan convocades, haurien de celebrar-se abans del 20 de desembre.

Article de Xavi Chamorro.

En un sistema basat en una democràcia participativa el concepte que el poble és sobirà agafa sentit. El seu poder de decisió no s’esgota amb el vot. La ciutadania participa directament en la presa de decisions polítiques.

Com a concepte teòric quan el poble es el titular del poder polític i escull democràticament els seus representants per formar les institucions polítiques que exerceixen el comandament del país es quan parlem de democràcia representativa.

La democràcia directa electrònica pretén apropar la gestió del govern al poble. Els ciutadans poden votar en assumptes legislatius davant el parlament o congrés, redactar nous projectes legislatius i revocar representants en qualsevol etapa del seu mandat.

Llegeix més...

Canvio minuts blaus per somriures...

Què fer amb els 34 minuts que em sobren de parquímetre, quan ja he fet les compres?

Anar de compres al centre de la ciutat sempre té un sobrecost: el parquímetre. Amb una mica d'imaginació podem ajudar a estalviar uns minuts de parquímetre als que vinguin darrera nostre.

Article d'Emma Simó.

Vaig atrafegada un altre cop buscant aparcament al centre de la ciutat. Vull aprofitar les rebaixes que tot just han començat aqueta setmana per comprar-me aquelles botes marró que tant m’agraden. A la Rambla Nova no és fàcil trobar aparcament però he estat de sort i en un dels carrers laterals un forat blau just de la mida del meu cotxe m’estava esperant. Dic blau perquè és zona de pagament. Introdueixo les monedes que em franquegen el temps màxim permès (dues hores) i me’n vaig tranquil•la cap a la sabateria.

Ja estem acostumats que a la majoria de ciutats del nostre entorn el fet d’estacionar el vehicle a la via pública entre les 9 del matí i les 8 del vespre aproximadament, costa diners. Hi ha llocs on al migdia ajusten una treva de dues hores exemptes de taxa. Suposo que hem d’estar agraïts per aquesta dispensa, com passa els dies festius i diumenges. Ens sembla normal pagar per estacionar a les zones cèntriques de les ciutats (i moltes de no tan concorregudes) encara que no hi hagi aparcaments dissuasius o altres alternatives a la ciutat. És un impost que teòricament ha d’afavorir la mobilitat al centre, la rotació d’aparcament i evitar l’estacionament “adormit”, places ocupades permanentment per residents. La gràcia dels dissenyadors públics de la mobilitat està més encertada en uns casos que en d’altres. Ens trobem zones de la ciutat, de gran tràfec comercial, que a tothom se li acudiria posar zona blava però de vegades n’hi ha d’altres més difícils d’encabir en aquests paràmetres. Ja sigui per la llunyania del centre o la poca presència de comerç.

Llegeix més...

Com veure la teva tele a l'estranger

Molts de nosaltres hem d'anar a l'estranger per traballar o continuar amb els nostres estudis. Però volem continuar gaudint dels nostres canals de televisió preferits durant el temps lliure.

Molts dels continguts que s'emeten per streaming a internet només son accessibles des del país al que s'adreça l'emissió de la programació del canal televisiu. Diverses empreses ofereixen serveis de connexió VPN que et permeten veure el senyal d'streaming del teu canal preferit també a l'estranger.

La qüestió es trobar un bon proveïdor de servei de connexió VPN que ens ofereixi accedir a la web o a l'aplicació mòbil que ens ofereix el senyal d'streaming assignant-nos una adreça IP que correspongui a una adreça IP pròpia del país per al que té els drets d'emissió el canal televisiu o proveïdor de continguts multimèdia en qüestió.

Llegeix més...

#iTGN

  • 1
  • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!