elDirectori.net

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Ferran Gerhard: escèptic nihilista

Ferran Gerhard: escèptic nihilista, ex-periodista i actualment juntaparaules de ficció

 

Ferran Gerhard (Valls, 1953) viu a Tarragona. Escèptic nihilista, ex-periodista i actualment juntaparaules de ficció. Coincideix amb Sòfocles que "ningú estima la vida com un home vell", encara que afegeix "sempre que estigui sa".

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona ha treballat en premsa, ràdio i televisió. Va exercir com a corresponsal d'El Periódico de Catalunya des de 1983 fins a abril de 2009 quan va sucumbir víctima d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Des de llavors es dedica a la literatura a temps complet.

Autor dels poemaris "Electrofènia" (1983) i "Blade Runner Blues" (2010), els llibres de narrativa "La Patacada de King Kong" (2005) i "KS77" (2007), també ha coordinat un catàleg en pòstum homenatge al grafista Guigui (2009) i ha publicat diversos contes. Es defineix lleig, sentimental i àcrata. La seva primera novel•la, "Gatos Rumberos", tracta d’una ficció basada en l’exercici de més de 30 anys de l’ofici de periodista. La obra transita pels racons de la Tarragona més sòrdida.

Ha aparcat momentàniament els projectes "Water Closet Project", un al•legat poemicida, i "Cul de Sac" (una obra de teatre) per publicar "Ladridos de plata- Bitacorismos I" l’any 2014 i "Relámpagos de Hojalata- Bitacorismos II" aquest 2015. Els dos llibres tracten de una tertúlia diària – és un article per jornada durant l’any 2013 que difonia pel Facebook – sobre qüestions d’actualitat, tant locals com estatals o internacionals. Intervenen diversos personatges (al final de l’any eran 75), uns imaginaris, els altres reals i uns tercers amics meus morts que he reviscolat. Els articles es diuen "Bitacorismos" (referència al quadern de Bitàcola) i són molt crítics amb el poder. Permeten a l’autor denunciar la corrupció i la manca de Democràcia en els temps actuals.

Ara està preparant una novel•la. Es dirà "Donde yacen y mueren las estrellas". Temporalment anirà del 1971 al 1985-87, final del franquisme i Transacció Democràtica. Els personatges de la seva anterior novel·la, Gatos rumberos, seran joves. Serà una “precuela”.

#iTGN

  • 1
  • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!