Text Size
Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Directori Fundacions de Recerca i Innovació

Fundacions de Recerca i Innovació d'arreu d'Europa.

Trobareu informació bàsica sobre aquestes institucions, així com esdeveniments i notícies relacionades.

Foto de D-VISIONS / Shutterstock.com . Panoràmica de les instal·lacions del CERN a Ginebra (Suïssa).

Catalunya


  Metropolità


  Barcelonès


Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Pg. Lluís Companys, 23
08010 Barcelona
La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació és una entitat privada amb suport públic i sense afany de lucre nascuda el 1986. Actua com una entitat experta per a cobrir la bretxa comunicativa existent entre els agents que generen coneixement i la societat. Especialment focalitza les seves activitats als joves..
Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram LinkedIn

Resta d'Europa: en construcció

AGENDACatalunya


  Metropolità


  Baix Llobregat


Concurs de vídeos de ciència X(p)rimenta 2019.
Dates:
Entrega de videos: fins al 10 de maig.
Entrega de premis: mes de juny.
Per vuitè any consecutiu, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), convoquen el concurs X(p)rimenta, que cerca alumnes i professors que vulguin fer experiments científics interessants i que els filmin en vídeo. Els millors rebran diferents premis i s’incorporaran al portal de l’FCRi Recerca en Acció.
La iniciativa, oberta fins al 10 de maig, compta enguany amb el patrocini de Turalcat (Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya) i amb el suport de l’Associació Pendulum, el MMACA, Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB), així com amb la col·laboració d’Obra Social “la Caixa” i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).
X(p)rimenta s’adreça a professors i alumnes de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic o tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts) i cada grup escolar pot participar amb diversos vídeos.
S'hi atorgaran tres Premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (Primària, Secundària, i Batxillerat-Cicles formatius).
Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions podran seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal. Els premis s’entregaran en un acte que tindrà lloc el mes de juny al Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Font : Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

  Barcelonès


17 edició Fira Recerca en Directe 2019.
Localització
CosmoCaixa Barcelona
C/Isaac Newton, 26
Barcelona
Dates:
6, 7 i 8 de març per a escoles.
dissabte 9 de març de 10 h a 14 h per al públic general.
La Fira Recerca en Directe 2019 –que organitza la Unitat de Cultura Científica del Parc Científic de Barcelona, en col·laboració amb l'Obra Social "la Caixa"– pretén mostrar projectes de recerca actuals, que s'estan duent a terme a Catalunya a diferents àmbits de recerca. Amb l'objectiu d'acostar la ciència a tots els ciutadans, 11 grups traslladaran part dels seus laboratoris a CosmoCaixa Barcelona, per tal d'interactuar amb les persones assistents i permetre'ls fer experiments i resoldre enigmes seguint una metodologia científica.

Més informació : Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

EspaiCiència 2019.
Localització
Saló de l'Ensenyament
Fira Barcelona Montjuïc
Avinguda de la Reina Maria Cristina, s/n
08004 Barcelona
Dates:
Del 20 al 24 de març de 2019
La faceta atractiva i motivadora de la ciència i dels investigadors torna per desè any consecutiu al Saló de l'Ensenyament amb l’EspaiCiència, iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) en col·laboració amb Fira de Barcelona. Del 20 al 24 de març de 2019, l’EspaiCiència mostrarà en directe la ciència que es fa a Catalunya explicada d’una manera pràctica, amena i propera als joves, amb l’objectiu d’atraure’ls vers la ciènciai encaminar el seu futur professional cap una carrera STEM (Ciència, Tecnologia i Matemàtiques).

Font : Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

4a edició Parlament Científic Jove.
Localització
Barcelona
Dates:
Del 24 al 26 d'abril de 2019
El Parlament Científic Jove Català és un programa destinat a preparar el jovent com a ciutadans actius dins de la societat del coneixement mitjançant el debat, la negociació i el coneixement en temes de ciència.
Els principals objectius són: introduir els estudiants en els procediments parlamentaris en temes de ciència i recerca, contribuir perquè els estudiants formin opinions qualificades i avaluar temes complexos, i promoure la interacció entre científics i joves.
Aquesta iniciativa, a la seva quarta edició, està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. Està previst que tingui lloc del 24 al 26 d’abril de 2019.
El projecte está promogut per l’organització Wissenschaft im Dialog (Alemanya).

Font : Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

  Comarques Centrals


  Bages


Congrés Ciència a les primeres edats.
Localització
Edifici FUB2
Campus Manresa de la UVic-UCC (Fundació Universitària del Bages)
Av. Universitària, 4, 6
08242 Manresa
Dates:
10 d'abril de 2019
Els estudis de Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa, en col·laboració amb el Lab 0-6, el centre de descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica a les primeres edats, organitza un congrés sobre ciència i educació infantil amb l'objectiu d'oferir un marc de reflexió sobre l’activitat de sensibilització científica en l’etapa dels 0 als 6 anys. Alhora vol facilitar l’intercanvi d’experiències i coneixements sobre ciència a les primeres edats entre tècnics en educació infantil, siguin titulats o bé en procés de formació. El congrés també ofereix recursos didàctics per treballar la ciència a l’aula i promou el treball d’experimentació i recerca educativa entre els tècnics en educació infantil.
Adreçat a: alumnes que estiguin cursant primer o segon del CFGS d’Educació Infantil en centres d’ensenyament de Catalunya durant el curs 2018-2019 o els Tècnics Superiors en Educació Infantil que treballin en centres educatius de Catalunya.

Font : Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

  Osona


1a Trobada Dona i Empresa.
Localització
Espai Vit (Integració Tecnològica)
Carrer de la Llotja, S/N
08500 Vic
Dates:
7 de març de 2019.
L'objectiu de l'esdeveniment és despertar l’emprenedoria femenina a la comarca d’Osona, fer néixer respostes sobre la forma d’emprendre en femení i facilitar un espai per conèixer dones d’empresa.
Entre les activitats d’aquesta trobada, hi ha la presentació de l’estudi “El retrat de les dones emprenedores a Barcelona”, que firmen les doctores Anna Pérez-Quintana i Anna Sabata-Aliberch, investigadores dels grups de recerca SoPCI (Societats, Polítiques i Comunitats inclusives) i Emprèn, respectivament, juntament amb les investigadores Patrícia Illa i Judit Solà.

Font : Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Resta d'Europa: en construcció

#iTGN

  • 1
  • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!

Valentí Parrilla Aixelà Photography

image
Cyclocross Leuven 2018

Visita la nostra galeria de fotos

Clica aquí!