elDirectori.net

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Detall Localització Teatre Bartrina  

Teatre Bartrina

Plaça del Teatre, 1 . 43201 - Reus

    

Teatre

  Cent anys plens d’activitat cultural han passat des del llunyà 19 de març de 1905, data en què s’inaugurà el primer teatre del Centre de Lectura sota l’empenta d’un grup d’aficionats i per subscripció popular. Tretze anys més tard, el 26 d’octubre de 1918, gràcies a les aportacions d’Evarist Fàbregas, aquest primitiu teatre va esdevenir el Teatre Bartrina que avui coneixem.Font: Valentí Parrilla Aixelà / elDirectoriNet | 69è Concurs Exposició Nacional de Roses al Teatre Bartrina

agenda

Consulteu l'agenda oficial per tal de conèixer els últims canvis en la programació dels esdeveniments.Celebraré mi muerte

Celebraré mi muerte. Amb veredicte i col·loqui al final. Teatro del Barrio – Producciones de Barrio

Espectacle . Teatre
Representació Teatral
     

Teatre Bartrina. Plaça del Teatre, 1. 43201 - Reus. 

El 30/11/2019

A les 21:00h

Producció i direcció: Jordi Èvole, Alberto San Juan i Víctor Moriña. Interpretació: Marcos Ariel Hourmann.


Alberto San Juan i Jordi Évole s’uneixen per produir Celebraré mi muerte, un espectacle sobre l’eutanàsia a partir de l’experiència en primera persona del metge Ma [celebrare mi muerte - teatre bartrina] rcos Hourmann. El 28 de març de 2005 la vida de Marcos Hourmann canvià per sempre. Una pacient de més de 80 anys arriba a urgències de l’hospital on treballava. Sotmesa a terribles dolors, el pronòstic li donava una esperança de vida de només unes hores. La pacient i la seva filla li van pregar que acabés amb el seu patiment. Marcos, saltant-se el protocol mèdic, li va administrar 50 mg de clorur de Potasi. La dona va morir als pocs minuts i Hourmann va fer allò que mai ningú havia fet abans: deixar escrit a l’informe allò que havia succeït. Uns mesos després, Marcos rebia una notificació del jutjat: estava acusat d’homicidi. És l’eutanàsia un assassinat? És ètica? És just tractar a Marcos d’assassí? Aquestes preguntes es plantegen a l’escenari, on el propi Marcos explica la seva historia.

El Secret de la Senyora Melody

El Secret de la Senyora Melody. Camerata XXI - Orquestra de la ciutat de Reus

Concert . Infantil
Música Clàssica
     

Teatre Bartrina. Plaça del Teatre, 1. 43201 - Reus. 

El 01/12/2019

A les 18:00h

Sabies que la senyora Melody, quan surt a passejar, mai va sola? Sempre li demana a algú que l’acompanyi: a vegades hi va amb la seva amiga Fuga, a vegades amb el senyor Contrapunt i a vegades amb els nens de la veïna, els petits Pizzicats.


Espectacle recomanat de 3 a 10 anys

La dansa de la venjança

La dansa de la venjança. De Jordi Casanovas. Una producció de La Villarroel.

Espectacle . Teatre
Representació Teatral
     

Teatre Bartrina. Plaça del Teatre, 1. 43201 - Reus. 

El 14/12/2019

A les 21:00h

Autoria: Jordi Casanovas. Direcció: Pere Riera. Interpretació: Pablo Derqui i Maria Ribera


Una parella se separa després d'anys de matrimoni. El divorci els obliga a resoldre com s'han de repartir les hores d'un fill menor d'edat. Han fet un pacte. Han arribat amb serenor fins aquest pacte. Però avui, a la casa on havien fundat la seva història en comú i tot just quan ja s'anaven a acomiadar sense deixar més víctimes pel camí, el pacte es trenca i alguna cosa esclata.

Concert de Nadal

Concert de Nadal. Camerata XXI - Orquestra de la ciutat de Reus

Concert . Música
Música Clàssica
     

Teatre Bartrina. Plaça del Teatre, 1. 43201 - Reus. 

El 21/12/2019

A les 21:00h
El Poema de Nadal

El Poema de Nadal. De Josep Maria de Sagarra

Recital . Tradicions
Poesia
     

Teatre Bartrina. Plaça del Teatre, 1. 43201 - Reus. 

El 26/12/2019

A les 19:00h

Interpretació: Josep Maria Puig i Baiget. Música: Xavier Pié. El Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra és un poema dividit en quatre cants i un final. Sagarra va escriure aquest poema per encàrrec i ell mateix el va recitar l’any 1930.


Ens parla de la joia del Nadal, del misteri d’aquella nit, dels pastors i la cova, del pessebre, del bou i la mula, o bé de l’estrella. Però Sagarra com autor de teatre ens exposa un poema dramàtic, un poema per reflexionar, punyent i molt entenedor. No podem passar només de puntetes escoltant el poema, no ens podem quedar estranys davant el que ens diu i la manera com ens ho diu. Ens veiem obligats a prendre partit, a mirar el nostre interior, a preguntar-nos, i almenys per una nit, com diu el poeta, “a ser uns homes de bona voluntat”.

  

#iTGN

  • 1
  • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!