Text Size
Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Detall Localització Biblioteca Pública de Tarragona  

Biblioteca Pública de Tarragona

Carrer Fortuny 30 . 43001 - Tarragona

    

Biblioteca

  La Biblioteca Pública de Tarragona és una biblioteca de titularitat estatal gestionada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. La BPT ofereix accés gratuït a col·leccions, serveis i activitats que promouen el gust per la lectura, el coneixement i l'aprenentatge al llarg de la vida. Amb més de 170 anys d'història disposa d'una àmplia col·lecció local i un important fons patrimonial. La Biblioteca és també un espai de trobada que crea vincles, fomenta la cohesió ciutadana i treballa en col·laboració amb altres agents culturals i socials.agenda

Consulteu l'agenda oficial per tal de conèixer els últims canvis en la programació dels esdeveniments.140è. Aniversari de l’arquitecte Josep M. Jujol

Conferència sobre el 140è. Aniversari de l’arquitecte Josep M. Jujol. A càrrec de Josep M. Buqueras

Conferència . Història
Arquitectura; Modernisme;
     

Biblioteca Pública de Tarragona. Carrer Fortuny 30. 43001 - Tarragona. 

El 02/09/2019

de 19 h a 20 h

Aquest any 2019 celebrem els 140 anys del naixement i 70 de la seva mort de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol Gibert, que va néixer el 16 de setembre de 1879 i va morir l’1 de maig de 1949.

Jujol va ser un arquitecte molt arrelat al Camp de Tarragona amb la seva flora, fauna i paisatge, on va realitzar part de les seves obres, algunes de les més importants. Actualment gaudim del llegat creatiu polièdric jujolià del qual som hereus. Jujol va dominar i crear una arquitectura molt singular i amb una signatura pròpia i original, la qual es va complementar manifestant també la seva personalitat de pintor, escultor, dissenyador, dibuixant, esgrafiador, decorador i artesà. Josep Maria Buqueras és arquitecte tècnic i expert en modernisme, tema sobre el que ha publicat llibres i articles. És també articulista al Diari de Tarragona i al Diari MÉS.

L'extraordinari viatge de T. S. Spivet

L'extraordinari viatge de T. S. Spivet. Cicle "Cinema per viatjar" #Vadeviatjar

Projecció . Cinema
Cinema d'Autor
     

Biblioteca Pública de Tarragona. Carrer Fortuny 30. 43001 - Tarragona. 

El 05/09/2019

De 18:00 h a 20:00 h

Projecció de la pel·lícula L'extraordinari viatge de T. S. Spivet (L'extravagant voyage du jeune et prodigieux T. S. Spivet). Dirigida per Jean-Pierre Jeunet (França, 2013). En català. No recomanada per a menors de 7 anys.

T.S. Spivet, un nen de deu anys, viu en una granja de Montana (Estats Units) amb la seva mare, una dona obsessionada pels escarabats, el seu pare i la seva germana, que aspira a ser Miss Amèrica. Spivet ha anat desenvolupant un talent innat per la cartografia i els invents. Un dia, rep la notícia que el museu Smithsonian li ha concedit el prestigiós Premi Baird per la invenció de la màquina del moviment perpetu. El conviden a una recepció i, sense dir-li res a ningú, s'embarca en un tren de mercaderies per arribar a Washington D.C. Amb Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Robert Maillet, Judy Davis, Callum Keith Rennie, Julian Richings, Rick Mercer, Jakob Davies, Dominique Pinon, Niamh Wilson

El Gaudí que no ens han explicat

Conferència: El Gaudí que no ens han explicat, a càrrec de Joan Torres Domènech

Conferència . Història
Arquitectura; Modernisme;
     

Biblioteca Pública de Tarragona. Carrer Fortuny 30. 43001 - Tarragona. 

El 09/09/2019

de 19 h a 20 h

Antoni Gaudí s’ha convertit en una icona que interessa permanentment. L’autor d’aquest llibre parteix amb avantatge, perquè té els mateixos origens. És un riudomenc, nascut a Reus. Això fa que el pugui entendre millor que molts biògrafs. A més, és un gaudinista que ha escorcollat molt.

La novetat dels materials que aporta són aclaparadors. Només un petit avanç: sabíeu que Gaudí, i no Jujol, és l’autor de la sala d’espectacles del Teatre Metropol, de Tarragona? L’autor, sempre amb proves irrefutables, fa sortir a la llum aquell Gaudí que fins ara ningú s’havia atrevit a explicar. Joan Torres Domènech va néixer a Reus el 1968, encara que sempre ha viscut a Riudoms. És diplomat en ensenyament primari en l’especialitat de ciències socials. Des del 1990 ha escrit més d’un centenar d’articles, sobretot de recerca històrica i fa més de 20 anys que es dedica a la investigació de la figura d’Antoni Gaudí, cosa que li va suposar rebre el 2002 el premi Gaudí de Periodisme de la Diputació de Tarragona.