Text Size
Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Detall Localització Tortosa  

Tortosa - Agenda d'activitats i Notes d'Actualitat

. 43500 - TortosaAgenda i Actualitat

  Agenda d'activitats i recull d'actualitat de Tortosa (Baix Ebre - Catalunya).agenda

Consulteu l'agenda oficial per tal de conèixer els últims canvis en la programació dels esdeveniments.Festes de la Cinta 2019

Festes de la Cinta 2019

Festa Major . Tradicions

    

Tortosa. . 43500 - Tortosa. 

Del 29/08/2019 al 02/09/2019

Des del dissabte 24 d'agost ja hi ha activitats agendades per a la Festa en Honor a la Verge de la Cinta, a Tortosa. Entre altres actes, es farà el pregó de les festes de la Cinta 2019 anirà a càrrec del Sr. Manolo Cardona i Martínez, president de l’associació de veïns del barri de Santa Clara durant 30 anys.

Buhos, Sense Sal, un concert amb DO ebrenca i dos tributs a la música dels 80, principals cites musicals de la Cinta 2019. Els actes arrancaran dissabte 24 amb la proclamació de pubilles, el pregó de Manolo Cardona i els concerts de l'Ebre Musik, amb Rosa Estesa com a convidades. El gruix dels actes de festes es concentraran del dijous 29 al dilluns 2. Un dels eixos més destacats és el de les nits musicals: una de les actuacions incloses és la de Hija de la Luna, grup referent pel que fa als tributs a Mecano, que divendres repassaran els grans èxits de la principal formació del pop espanyol. L'endemà dissabte, després del castell de focs, la festa Imagina Ràdio comptarà amb el grup Los 80 Principales, que repassen els millors temes nacionals i internacionals dels 80 i 90, i tancarà una sessió de música DJ fins al matí següent. Diumenge, nit musical sense aturada al parc, amb els grups Buhos, Joan Rovira i Sense Sal, que posaran música fins ben entrada la matinada. Juntament amb això, hi haurà tres nits de ball d'orquestra al recinte de l'auditori, amb Atalaia, Diamante i l'orquestra Cimarron, que un any més posaran música al ball de gala a la reina de festes. En aquest sentit, Tomàs ha tingut un record a un dels membres fundadors d'aquesta formació, Toni Espinós, després de la seua mort ahir mateix. Juntament amb la música, els actes tradicionals marquen una altra part del programa. A més de la missa en honor a la Cinta i la processó, diumenge, un dels actes importants tindrà lloc dissabte amb l'ofrena de flors i fruits. Els encarregats de portar-hi la bandera de la ciutat seran el Club de Bàsquet Cantaires, pels 50 anys de trajectòria esportiva. No serà l'únic homenatge esportiu, ja que el dilluns 2, dedicat a les activitats al voltant del riu, es descobrirà el monument commemoratiu al Club de Rem Tortosa a l'espai generat després de l'enderroc de les antigues instal·lacions que havien ocupat durant més de 70 anys. El cos iris, les activitats dirigides als xiquets, i les adreçades a la gent gran complementen un programa d'actes que tindrà el colofó un concert de final de festa al parc amb denominació d'origen Terres de l'Ebre: els Quicos s'acompanyaran a l'escenari de diversos músics del territori, com Pepet i Marieta, Montse Castellà, Èric Vinaixa o Xeic, entre d'altres.Exposició "55 URNES per la llibertat"

Exposicions . Divulgacio

  

Serveis Territorials de Cultura Terres de l'Ebre. C. de Jaume Ferran i Clua, 4 - Palau Oliver de Boteller. Tortosa. 

Del 20/09/2019 al 08/11/2019

Inauguraci

Font: dadesobertes.gencat.cat , actualització del 4 d'octubre de 2019 .

El Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord va posar en marxa aquest projecte amb l’objectiu de fer memòria, denúncia i homenatge als fets de l’1 d’octubre. L’exposició “55 URNES per la Llibertat” mostra el treball d’una cinquantena d’artistes de Catalunya, de diferents tendències, diferents generacions, des de les Terres de l’Ebre fins a París, tots ells amb una creació que fa visible el seu compromís amb una societat que afirma pacíficament des de fa anys la seva voluntat de llibertat.   Cadascun dels artistes va disposar d’una de les urnes del referèndum de l’1-O i va poder fer la seva creació per a mostrar el seu compromís pel dret a la democràcia i a decidir. Cal destacar que amb gran generositat han cedit el seu treball de manera gratuïta per a ajudar a aconseguir els objectius del projecte.   Així mateix, es presenta una selecció de fotografies de Jordi Bartoli, membre de la cooperativa Divergence Images, realitzades entre el 20 de setembre i el 21 de desembre del 2017 per al diari Le Monde.   Comissariada per Esteve Sabench i Fina Duran i amb muntatge dissenyat per Jordi Tolosa.   Un dels eixos del projecte és el catàleg, on es poden llegir textos del president Carles Puigdemont, dels comissaris, del coordinador del Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord, Hervé Pi; del professor de la Universitat de Perpinyà, Joan Becat; del filòsof i professor de la Universitat de Girona, Xavier Antich; del periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal; de l’historiador de l’art i professor de la UAB, Joan M. Minguet; del poeta, assagista i traficant d’idees, Vicenç Altaió, i de l’activista David Fernàndez. La reproducció en color de cadascuna de les peces de l’exposició va acompanyada d’un text de cada un dels 55 artistes, on reflexiona al voltant del significat de la seva obra i de la seva visió personal de l’1 d’octubre. 

A CEL OBERT, Festival d'intervencions efímeres en patis emblemàtics de la ciutat de Tortosa

A CEL OBERT, Festival d'intervencions efímeres en patis emblemàtics de la ciutat de Tortosa

Festival . Art efímer;
Instal·lacions artístiques;
     

Tortosa. . 43500 - Tortosa. 

Del 04/10/2019 al 06/10/2019

Del 4 al 6 d’octubre del 2019 la ciutat de Tortosa acollirà de nou el Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert, on els patis d’alt valor patrimonial del nucli antic es convertiran en escenaris de diferents instal·lacions artístiques.

L’objectiu del festival és convertir Tortosa en escenari de creació, reivindicar el patrimoni arquitectònic del municipi i apropar i difondre l’art efímer a tots els públics. Cada intervenció estarà creada per diferents equips d’artistes, arquitectes o dissenyadors que buscaran establir un diàleg entre l’arquitectura més clàssica i les obres d’art més contemporànies. Aquestes obres invitaran als visitants a reflexionar i experimentar noves percepcions. Des de l’any 2015 A Cel Obert està integrat a la Xarxa Transversal, dins el projecte Transefímers, juntament amb el festival Mau de Granollers, el FesCamp de Sant Cugat, el Lluèrnia de la ciutat d’Olot… Tots ells, festivals que aposten per l’art efímer com a eix vertebrador.

A Cel Obert, Festival d'Intervencions Efímeres

Festivals I Mostres . Arts Visuals

  

Patis d'edificis patrimonials. . Tortosa. 

Del 04/10/2019 al 06/10/2019

Divendres

Font: dadesobertes.gencat.cat , actualització del 4 d'octubre de 2019 .

La sisena edició d'A Cel Obert, Festival d’Intervencions Efímeres a Tortosa se situa en patis d’edificis amb un alt valor patrimonial, per tal de convertir-los en escenaris de creacions artístiques efímeres, realitzades exclusivament per a l’ocasió i que generaran recorreguts perquè la gent pugui gaudir d’aquests elements arquitectònics tan singulars i destacats.   La temàtica proposada és la passió, que el jurat valorarà tenint en compte l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar-ne el concepte, ja sigui entès d’una manera literal o metafòrica.   Intervencions: Vértigo | Pati del Convent de les Carmelites Descalces | Per Guillem Bargues, Adrià Llorens i Jaume Pla Llençols de Passió' | Claustre de l'edifici de la Immaculada, Espai Immart |Per Anna Juncà Frigola, David Oliva Torras i Elisenda Planas Costa Bategant | Pai de Sant Jaume i Sant Maties |Per Gisela Rovira i Aleix Salazar Impassium | Pati de Sant Jordi i Sant Domènec |Per Adrián Sifres La Passió | Pati de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa |Per Maria Sayós Bigas El Vacío | Pati del Monestir de la Puríssima Concepció Victòria |Per François Arnawout Architecture Baldaquí | Passatge Franquet |Per Joan Bardy i Jean Orliac Fake Nature | Pati del Palau Episcopal |Per Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño (Takk) Crisàlide | Palau Montagut |Per Alexandre Franquesa i Neus Masdeu Invasió | Museu de Tortosa | Per l'organització d'A Cel Obert   #ACO2019 #passió #arquitectura #artefímer #disseny #patrimoni #ephemeral #ephemeralart

A Cel Obert, Festival d'Intervencions Efimeres

Festivals I Mostres . Arts Visuals

  

Patis d'edificis patrimonial. . Tortosa. 

Del 04/10/2019 al 06/10/2019

Divendres

Font: dadesobertes.gencat.cat , actualització del 4 d'octubre de 2019 .

Sisena edició d'A Cel Obert, Festival d’Intervencions Efímeres de la ciutat de Tortosa, se situa en patis d’edificis amb un alt valor patrimonial, convertint-los en escenaris de creacions artístiques efímeres, realitzades exclusivament per a l’ocasió i que generaran recorreguts perquè la gent pugui gaudir d’aquests elements arquitectònics tan singulars i destacats.   La temàtica proposada és la passió, que el jurat valorarà tenint en compte l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar-ne el concepte; ja sigui aquest entès d’una manera literal o metafòrica.     Intervencions:  - 'Vértigo' | Pati del Convent de les Carmelites Descalces Per Guillem Bargues, Adrià Llorens i Jaume Pla - 'Llençols de Passió' | Claustre de l'edifici de la Immaculada, Espai Immart Per Anna Juncà Frigola, David Oliva Torras i Elisenda Planas Costa - 'Bategant' | Pai de Sant Jaume i Sant Maties Per Gisela Rovira i Aleix Salazar - 'Impassium' | Pati de Sant Jordi i Sant Domènec Per Adrián Sifres - 'La Passió' | Pati de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa Per Maria Sayós Bigas - 'El Vacío' | Pati del Monestir de la Puríssima Concepció Victòria Per François Arnawout Architecture - 'Baldaquí' | Passatge Franquet Per Joan Bardy i Jean Orliac - 'Fake Nature' | Pati del Palau Episcopal Per Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño (Takk) - 'Crisàlide' | Palau Montagut Per Alexandre Franquesa i Neus Masdeu - 'Invasió' | Museu de Tortosa Per l'organització d'A Cel Obert   #ACO2019 #passió #arquitectura #artefímer #disseny #patrimoni #ephemeral #ephemeralart

Orquestra Filharmònica de Cambra de Colònia

Concert 

Concerts . Musica

  

Teatre Auditori Felip Pedrell. Passeig de Ribera, 11. Tortosa. 

El 12/10/2019

20 h

Font: dadesobertes.gencat.cat , actualització del 4 d'octubre de 2019 . http://www.teatreauditoritortosa.cat/

En el repertori hi figuren les obres més selectes de les diverses èpoques musicals. Combinen la interpretació d’obres populars amb d'altres menys conegudes, i això ens permetrà escoltar obres de grans mestres de la música, com Vivaldi, Bach o Paganini.   Obres de: Antoni Vivaldi (1678-1741) Concert grosso en re menor per a corda i baix continu Concert en fa major per a oboè, corda i baix continu RV 455 Niccolò Paganini (1782-1840) «Moses Variacions» per a violoncel i orquestra – interpretat a una corda Johann  Sebastian Bach (1685-1750) Concert per a re menor en violí, oboè, corda i baix continu Pablo Sarasate (1844-1908) «Aires gitanos» per a violí i orquestra opus 20 A càrrec de Sergey Didorenko (violí), Adrian Pulido Bautista (oboè), Dimitri Gronowsky (violoncel) i Filharmònica de Cambra de Colònia