Text Size
Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Detall Localització Auditori Josep Carreras  

Auditori Josep Carreras

Plaça Federic Mompou, 1 . 43830 - Vila-seca

   

Auditori

  L’auditori compta amb els equipaments tècnics necessaris per poder realitzar l’activitat que li és pròpia d’acord amb els avenços actuals. Les característiques tècniques d’aquest equipament permeten acollir actuacions musicals dels estils musicals més diversos des de la música clàssica fins a la música popular. Quant a la música clàssica, les prestacions de l’escenari permeten actuacions de solistes, agrupacions de cambra i actuacions orquestrals dels períodes barroc, clàssic i romàntic fins a 75 músics a l’escenari. També és possible acollir produccions simfònico–corals de format mitjà i, fins i tot, òperes de cambra. L’escenari pot ser ampliat per facilitar les grans produccions.agenda

Consulteu l'agenda oficial per tal de conèixer els últims canvis en la programació dels esdeveniments.Papà Mozart

Papà Mozart: Joan Pera i Roger Pera amb la OSV (Orquestra Simfònica del Vallès versió cambra)

Espectacle . Música
Música Clàssica
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 13/09/2019

A les 21:00h

Els actors Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, es posaran en la pell dels músics Leopold Mozart i Wolfgang Amadeus Mozart, pare i fill, per reviure les esperances, les pors, les ambicions i l’estima que envolten tota relació paternofilial a través d’un text perfilat amb mà de mestre pel dramaturg català Sergi Belbel.

Amb direcció escènica de Miquel Gorriz (Art, Shirley Valentine…) i direcció musical de Rubén Gimeno gaudirem de la música eterna de W.A. Mozart que serà el fil d’or amb què cosirem les emocions difícils i extremes que desvetllen tota trobada amb sang de la teva sang. Per a estimar més Mozart fill a través de Mozart pare. Obres cèlebres de W. A. Mozart: Obertura Don Giovanni, La flauta màgica, Les noces de Fígaro, Simfonia de les joguines (Leopold Mozart), Simfonia Concertant, Sonata alla turca, Simfonia núm. 41“Júpiter”, entre d’altres.

L’ACCI a l’AJC: Cecilio Tieles

L'Associació Cultural Catalano-Iberoamericana a l'Auditori Josep Carreras: Cecilio Tieles

Concert . Música

    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 20/09/2019

A les 21:00h

La fructífera col·laboració entre l’Associació Cultural Catalano-Iberoamericana, el Patronat de Música de Vila-seca i la Fundació Auditori Josep Carreras enguany acull al gran pianista Cecilio Tieles.

Cecilio Tieles ha deixat una gran empremta a Catalunya després de més de 30 anys de relació amb el territori. Ha estat impulsor de l’ACC-I (Associació Cultural Catalana-Iberoamericana), pedagog, investigador i pianista. Actualment desenvolupa una intensa activitat musical centrada en el seu doctorat en Ciències de l’Art per la seva investigació sobre el compositor hispanocubà Nicolás Ruiz Espadero.

El concert de Schumann i la Patètica de Txaikovski

El concert de Schumann i la Patètica de Txaikovski: Amb Judith Jáuregui al piano, i l'Orquestra Simfònica Camera Musicae.

Concert . Música
Música Clàssica
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 28/09/2019

A les 19:00h

Amb la direcció de Tomàs Grau. Sense que existís la musicoteràpia com a disciplina, Txaikovski i Schumann experimentaren que la música és un remei imprescindible per pal·liar els terribles efectes que la depressió, en el primer, i el trastorn bipolar, en el segon, els van marcar la vida per complet.

La gestació del concert per a piano de Schumann va tenir lloc després que ell es restablís d’una de les crisis nervioses que, des dels 24 anys, l’afectaren de forma més persistent. El 1846 va reprendre la idea d’escriure un concert per a piano a partir d’una obra anterior, la Fantasia per a piano i orquestra en la menor, afegint-hi dos moviments amb els quals va crear un dels cims del repertori pianístic. Modest Txaikovski va sentir la que seria l’última composició del seu germà i li va dir que era una simfonia Patetícheskaya. ‘Patètic’ significa que quelcom té un gran contingut emocional, just el que Txaikovski aconsegueix en cadascun dels quatre moviments que componen l’obra: alterar el nostre estat d’ànim i fer-nos sentir des de la tristesa fins a l’alegria, passant per la soledat, la melancolia i l’esperança. A més, es parla d’aquesta peça com una simfonia de l’Ethos, perquè ens explica en detall la personalitat i el caràcter del compositor. Per això, i pel fet que Txaikovski morí nou dies després d’estrenar-la, també ha estat considerada com un ‘testament vital’ i fins i tot com un Rèquiem.

Homenatge a Paco de Lucía

Homenatge a Paco de Lucía: Barcelona Guitar Trio

Concert . Música
Flamenc
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 04/10/2019

A les 21:00h

Tres guitarristes de gran prestigi internacional, els mestres Manuel González,Xavier Coll i Luis Robisco uneixen les seves guitarres a una de les parelles de ball flamenc més brillants d’Espanya, Jose Manuel Álvarez i Carolina Morgado i a un excepcional percussionista, Paquito Escudero, per oferir un espectacle inoblidable, que inclou obres d’alguns dels millors compositors, com Manuel de Falla, Federico García Lorca, Chick Corea i Paco de Lucía.

Un espectacle aclamat per milers de persones arreu del món. Paco de Lucía, el flamenc i el ball com a eix comú d’un espectacle que ha voltat per tot el món i que, a casa nostra, omple el Palau de la Música de Barcelona a cada concert que és programat. Una oportunitat única de recordar a un dels músics més aclamats arreu del món.

Scherzo-Guinovart

Scherzo-Guinovart: Cor Femení Scherzo i Albert Guinovart

Concert . Música
Música Clàssica
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 18/10/2019

A les 21:00h

El concert té una doble vessant a ressaltar: d’una banda, la celebració del 30è. aniversari del Cor de Cambra Femení Scherzo, amb una part del concert dedicada a algunes de les peces més representatives d’aquest període. De l’altra, la segona part, dedicada íntegrament a la figura i a l’obra d’Albert Guinovart, amb l’estrena, entre d’altres peces, d’una obra escrita expressament per a aquesta ocasió sobre un poema de Josep Carner, titulada; Retorn a Catalunya”.

Previ al concert, la conversa amb Albert Guinovart ens aproparà a diversos aspectes de la seva música

Les veus del destí “Es muss sein”

Les veus del destí “Es muss sein”: Quartet Gerhard

Concert . Música
Música Clàssica
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 27/10/2019

A les 21:00h

No és possible concebre la música de Mozart i Beethoven sense esmentar a qui va ser el seu principal mestre i amic, Joseph Haydn. En aquest concert podrem sentir com el Quartet de Mozart, molt influenciat per la revolució que havia suposat la publicació dels op. 33 de Haydn, segueix clarament els patrons més Haydnians. Tot i que en la seva primera etapa la música de Beethoven està estretament lligada a la tradició més purament vienesa de composició, una evolució extraordinària en el seu llenguatge desembocaEls ulls del germà etern

Els ulls del germà etern: Ensemble Vila-seca

Espectacle . Música
Musical
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 15/11/2019

A les 21:00h

El príncep guerrer Virata, heroi de mil combats – a qui el poble anomena Espasa Llampegant – ha vençut, un cop més, a l’enemic. Aquesta serà, però, la seva darrera batalla, i l’inici d’un viatge existencial que el durà fins al llindar d’un territori enigmàtic, on rau allò que els savis consideren inexpressable.

Inspirant-se en una novela de l’escriptor austríac Stefan Zweig – Els ulls del germà etern, publicada l’any 1922 – l’Ensemble Vila-seca torna a l’escenari, conjugant so, imatge i paraula per tal de transmetre a l’espectador l’essència d’un relat llegendari, atemporal, on la poesia i la lucidesa conviuen en estrany equilibri.

L’OSTE a l’AJC

L’OSTE a l’AJC: Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre

Concert . Música
Música Clàssica
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 17/11/2019

A les 19:00h

L’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre (OSTE) neix d’una iniciativa que es proposa crear un espai on reunir músics amateurs, estudiants i professionals dins d’un projecte orquestral focalitzat en la interpretació del gran repertori simfònic que respongui a la realitat musical del territori.

Més de 40 concerts arreu de les nostres comarques en el decurs de mitja dècada, així com la resposta rebuda entre públic, avalen un projecte en contínua consolidació, animant intèrprets i públic a mirar endavant de cara a aprofundir en la Música, en la seua difusió i en el coneixement de nosaltres mateixos.

Xavier Sabata, Judit van Wanroij i Vespres d’Arnadí

Gala Benèfica: Xavier Sabata, Judit van Wanroij i Vespres d’Arnadí

Concert . Música
Música Antiga i Música Barroca
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 22/11/2019

A les 21:00h

Una gala molt especial amb un atractiu programa d’àries famoses d’òpera barroca que no us podeu perdre.

Xavier Sabata és un dels contratenors de més prestigi de l’escena europea. Actua regularment amb conjunts de música antiga de gran renom a les sales més importants de tot el món i cridat per directors com ara Fabio Biondi, Jordi Savall, René Jacobs, Andrea Marcon, Diego Fasolis entre altres. La soprano holandesa Judith van Wanroij és una de les veus més destacades de l’escena lírica. Va ser nominada als premis Grammy pel seu paper de la reina Alceste en l’òpera Alceste de Jean-Baptiste Lully. La seva agenda de concerts és extensa en els circuits de festivals i òperes més importants de tot el món. Vespres d’Arnadí és una de les orquestres barroques de referència a Catalunya. El conjunt ha actuat en importants sales i festivals d’Europa com ho són els de Peralada, Barcelona, Halle, Praga, Ostrava, Madeira, Sevilla, Santander, Santiago de Compostela, Lugo, Madrid, entre d’altres. Vespres d’Arnadí ha enregistrat quatre discs que inclouen el darrer títol “L’Alessandro amante”, protagonitzat pel contratenor Xavier Sabata.

( ( SEISMIC ) )

( ( SEISMIC ) ): Iván Sáez septet

Concert . Música
Jazz
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 01/12/2019

A les 19:00h

( ( S E I S M I C ) ) és un septet de jazz, que acompanyat per un piano, contrabaix i bateria, aplega una secció de quatre instruments de vent de to greu; saxofón baríton, trombó, flugabone i tuba.

Escoltant aquest grup d’estil jazzístic tot i que amb tractament simfònic, es pot gaudir d’una elaboració refinada de les veus greus oferint una disposició, mescles de timbres i textures que es mouen des de la delicadesa fins a la potència del metall. El saxofon baríton en un paper de solista, rodejat en tot moment per la secció, pot desenvolupar tota la seva capacitat. La meitat del material musical està escrit i adaptat exclusivament per al grup pel mateix Iván Sáez, i l’altra meitat està arranjat per a aquesta formació pel compositor i director de referència Iñaki Askunze. Cal destacar la cessió especial des de Nova York per a ( ( S E I S M I C ) ) de l’arranjament d’un dels temes insígnia de GRAVITY del Sr Howard Johnson.

Plaers a quatre mans

Plaers a quatre mans: Diana Baker i Heidrun Bergander

Concert . Música
Música Clàssica
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 13/12/2019

A les 21:00h

Què se sent compartint plaers… a quatre mans? Aquesta pregunta es devien fer els compositors de finals del segle XVIII i principis del segle XIX, quan es van trobar que l’ampliació del registre del piano els permetia asseure dos intèrprets davant del teclat.

Així, es van començar a compondre obres per a aquesta formació, i la música per a piano a quatre mans va guanyar més i més popularitat en la vida burgesa de l’època romàntica. Aquest concert proposa un viatge sonor per diferents països d’Europa – des d’una sonata primerenca de Beethoven i la cèlebre fantasia en fa menor de Schubert fins a la poesia d’unes llegendes de Dvorak, la vitalitat d’unes danses de Grieg i de Brahms, i el colorit de la famosa suite Dolly de Fauré.

Músiques amb ànima cubana.

Músiques amb ànima cubana. Europa, les Amériques, Catalunya, Cuba…: Nelsa Baró i Luis Cojal

Concert . Música
Música Cubana i del Carib
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 20/12/2019

A les 21:00h

Recital de contrabaix i piano a càrrec de Luis Cojal i Nelsa Baró, ambdós d’origen cubà i residents a Catalunya, des de fa més de dues dècades, després de concloure les seves llicenciatures en música al Instituto Superior de Arte de Ciudad de La Habana, Cuba.

Terra d’origen i terra d’acollida s’amalgamen generant un prisma similar -en ells mateixos- on es reflecteixen i comparteixen la música, i que es manifesta en la visió personal amb la que confronten els seus repertoris. En aquest cas serà tot un viatge per diferents països d’Europa i América Llatina, gèneres i estils, que comptarà, també, amb obres de compositors cubans i compositors catalans. Luis Cojal i Nelsa Baró acrediten una llarga i destacada carrera professional com a músics- tant com a solistes o com integrants de diversos i diferents formats incloent els orquestrals -que els ha dut a recórrer un gran nombre de països d’Europa, Amèrica i Asia -presentant-se en importants sales de concerts i festivals , entre ells l’Auditori de Barcelona, la Sala de la Filharmònica de Berlin, Festival de jazz de Terrassa, Festival “Les voix humaines” a La Habana, Festival de contrabaixos Rocky Mountain, EEUU, Bass Fest, Scottland… Ells, a més són intèrprets ,creadors inquiets que compten amb un bon nombre de composicions pròpies on exploren i amplien els seus territoris musicals, algunes d’ells donades a conèixer i recollides en els discos que firmen cadascun a títol personal, “Canto a los ancestros“ de Luis Cojal i “Espejos“ de Nelsa Baró entre tots els discos en els que ambdós han participat. Serà, per tant, un concert especial on la música farà la seva crida al gaudi en el suggerit viatge que provoca.

Concert de Sant Esteve

Concert de Sant Esteve: Coral Nova Unió i Orquestra Händel

Concert . Música
Música Clàssica
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 26/12/2019

A les 21:00h

Un any més, la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel mantenen viu el tradicionalconcert de Sant Esteve, que des de fa molts anys es celebra a Vilaseca resseguint la llarga tradició de concerts de Nadal que s’organitzen arreu de Catalunya per a aquesta festivitat.

El repertori del concert de Sant Esteve gira al voltant del Nadal i felicita a la població de Vila-seca en una data musical molt arrelada.

La JOIC a l’AJC

La JOIC a l’AJC: Jove Orquestra Intercomarcal

Concert . Música
Música Clàssica
    

Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. 43830 - Vila-seca. 

El 29/12/2019

A les 19:00h

Des de fa algunes edicions, el Conservatori de Vila-seca i l’Auditori Josep Carreres col·laboren amb el projecte pedagògic de la Jove Orquestra InterComarcal, on participen, entre d’altres, alumnes i exalumnes d'aquest Conservatori.

Enguany, la JOIC està de celebració: en la temporada del seu desè aniversari, la jove orquestra ha preparat una programació ben llaminera per a satisfer els delits de grans i petits. Tornen per a oferir-nos “Un conte de Nadal”, un projecte multidisciplinari al voltant de la màgia d’aquestes dates, que comptarà amb artistes del territori i en què música, teatre i literatura aniran de la mà. Sens dubte, una aposta ideal per a tota la família.