elDirectori.net

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Detall Localització Museu de Maricel  

Museu de Maricel

Calle Fonollar, s/n . 08870 - Sitges

     

Museu

  El Museu de Maricel mostra un itinerari artístic complet des del segle X al realisme i figuració de la primera meitat del segle XX a través de les col·leccions d'art del Dr. Jesús Pérez-Rosales i de la Vila de Sitges, amb obres de gran qualitat. La presentació museogràfica integra els diversos llenguatges, tècniques i suports artístics amb la finalitat d'assolir la màxima coherència en la seqüència cronològica de l'evolució de les arts. Col.leccions d'objectes artístics de totes les èpoques i procedències.agenda

Consulteu l'agenda oficial per tal de conèixer els últims canvis en la programació dels esdeveniments.125 anys del Cau Ferrat.

125 anys del Cau Ferrat. La construcció d’un ideal (1894-2019)

Exposició . Història
Aniversari
      

Museu de Maricel. Calle Fonollar, s/n. 08870 - Sitges. 

Del 28/11/2019 al 16/02/2020

De dimarts a diumenge, de 10 a 17h.

El museu del Cau Ferrat commemora el seu 125è aniversari amb una exposició que repassa la seva gestació sota la iniciativa de Santiago Rusiñol, la seva ràpida conversió en un espai propiciador de l’Art Total i la seva posterior adaptació, quaranta anys després, com a museu públic. L’exposició es fa al Museu de Maricel, porta per títol 125 anys del Cau Ferrat, la construcció d’un ideal (1894-2019), està organitzada per Museus de Sitges, comissariada per Ignasi Domènech i acompanyada de diverses activitats.


L’arribada a Sitges, el 4 de novembre de 1894, de les dues pintures d’El Greco, que Santiago Rusiñol havia adquirit a París –fascinat per l’artista cretenc–, suposa l’obertura del Cau Ferrat com a casa-taller de l’artista, que tres anys abans havia aterrat a la vila. Des d’un bon principi, Rusiñol va convertir el Cau Ferrat en un generador d’activitat cultural i en el destí de bona part de la seva extraordinària col·lecció d’art. Aquest esperit i determinació van convertir el Cau Ferrat i Sitges en l’epicentre del Modernisme.


L’exposició 125 anys del Cau Ferrat, la construcció d’un ideal (1894-2019) viatja als inicis de l’espai, quan Rusiñol va adquirir unes cases de pescadors del puig de Sitges i les va adaptar com la seva casa-taller. La mostra posa el focus en el paper que va jugar el Cau a finals del segle passat, sota l’impuls de Rusiñol, com a generador d’activitat cultural que va tenir un impacte a nivell nacional.


La mostra presenta 175 peces procedents de diverses col·leccions i fons, com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Art de Sabadell, l’Institut Amatller d’Art Hispànic, la Biblioteca - Arxiu de Foment del Treball Nacional, el Centre Excursionista de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona o col·leccions privades. També presenta peces del Museu de Maricel i de la Biblioteca Santiago Rusiñol.


 • Dies de portes obertes
  • Dijous, 28 de novembre
  • Dimecres, 4 de desembre
  • Dimecres, 8 de gener
  • Dimecres, 5 de febrer

 • Visites Comentades de dimecres a dissabte (consultar calendari del museu per confirmar)
  • 14.30h : Anglès
  • 15.00h : Castellà
  • 15.30h : Català

  

#iTGN

 • 1
 • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!