elDirectori.net

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

El Campionat del Món de Patinatge genera activitat econòmica a Reus

El Campionat del Món Firs de Patinatge Artístic Reus 2014 aporta un impacte econòmic de 5,5 milions d’euros

El comitè organitzador del Campionat del Món FIRS de Patinatge Artístic Reus 2014 ha realitzat aquest passat divendres 13 de març la reunió de balanç d’aquest esdeveniment, que es va fer a Reus el passat octubre, on s’ha presentat l’estudi d’Impacte econòmic, mediàtic i de satisfacció del Mundial de patinatge. L’estudi, elaborat per les universitats Rovira i Virgili i Pompeu Fabra, revela que l’impacte econòmic global d’aquest campionat ha estat de 5,5 milions d’euros.

Nota de Premsa Ajuntament de Reus.

Aquest impacte global és resultat del sumatori d’un efecte directe de 2 milions d’euros, un efecte indirecte d’1,8 milions i un efecte induït d’1,6 milions. En l’efecte total registrat el sector més afavorit ha estat el de l’hostaleria, amb un 22,8%, mentre que, entre d’altres sectors, en el comerç ha estat del 14,8%.

Aquesta cita esportiva va tenir 27.900 espectadors i 30 països participants, amb un total de 1.070 patinadors inscrits. El nombre de voluntaris que hi van col·laborar va ser de 338 i en l’organització hi van treballar 463 persones. Entre les dades de l’estudi presentat aquest divendres destaca una satisfacció positiva entre el públic i esportistes pel que fa al desenvolupament del campionat, amb un resultat que supera el 8,1.

Pel que fa a l’impacte mediàtic, destaca el seguiment a les xarxes socials, especialment a Facebook, que va créixer des de 9.000 usuaris únics el primer dia de l’esdeveniment fins a prop dels 40.000 l’última jornada. Durant els quinze dies d’activitat del campionat, aquesta mateixa pàgina va acumular més d’1,6 milions de visites a algun dels seus continguts.

Balanç econòmic

Durant la reunió del comitè organitzador també s’ha presentat el balanç econòmic, en què s’ha constatat un tancament positiu. El pressupost final, que ha fregat els 500.000 euros, ha tingut un increment de despeses i ingressos de prop de 70.000 euros sobre el pressupost inicial aprovat el 2013, que es justifica per l’important increment de participació sobre l’inicialment previst. Aquest increment s’ha cobert amb l’augment d’ingressos per patrocini i taquillatge.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha expressat la seva satisfacció pels resultats d’aquest estudi i del conjunt del Campionat del Món de Patinatge i ha subratllat “l’agraïment a totes les persones i col·lectius que l’han fet possible, un esdeveniment amb el qual s’ha demostrat la capacitat organitzativa de la ciutat”.

Per la seva part, el regidor d’Esports, Miquel Domingo, ha valorat positivament el desenvolupament del campionat i el funcionament de les instal·lacions esportives, així com la tasca dels equips de professionals i voluntaris implicats i de les entitats reusenques vinculades a l’organització.

#iTGN

  • 1
  • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!