elDirectori.net

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Autopista al Cabo de Hornos

En menys de 24 hores la flota connectarà amb els vents de fins a 45 nusos coneguts com 40 rugents que dominen al sud del paral·lel 40 S, les autèntiques condicions de l'oceà Antàrtic. Afrontar pel Nord o pel Sud podria ser la clau de l'etapa segons alguns. MAPFRE reforça la seva proa per a l'atac.

Nota de Premsa 2015 Volvo Ocean Race.

En menys de 24 hores la flota de la Volvo Ocean Race, que es troba en aquests moments en el dia 5 de la cinquena etapa entre Auckland i Itajaí, a 3.640 milles de Cap d'Hornos, connectarà amb vents de cua que poden arribar als 45 nusos d'intensitat acompanyats d'onades de fins a 10 metres d'altura. Són els coneguts com 40 rugents, les condicions sota el paral·lel 40 S que tant anhelen i temen a la vegada, i que fan que en molts vaixells els vestits de supervivència pengin ja dels seus ganxos.

"M'he adonat que per primera vegada en aquesta volta al món he deixat de pensar en els altres vaixells, i ara ho faig en la meva tripulació. En què arribem d'una peça a Cap d'Hornos", era el gràfic comentari d'Ian Walker, patró d'Abu Dhabi Ocean Racing, al respecte.

Els 40 rugents són una autèntica autopista que els llançarà, mentre Èol ho permeti, fins al més meridional dels tres caps de l'hemisferi Sud a través de l'oceà Antàrtic, i en què és probable que es registrin els rècords de velocitat d'aquesta edició. La qüestió és ara si dirigir cap a ella pel nord o pel sud, una decisió que podria definir l'etapa 5 de la Volvo Ocean Race, segons han expressat alguns dels regatistes.

"Aquesta etapa és bastant senzilla en termes d'estratègia. Tots sabem on és el vent. La qüestió és: Qui ho trobarà abans?", escrivia des del Team SCA, 5è classificat, la seva reportera Anna-Lenna Elled.

La flota segueix dominada per Team Brunel, que ha augmentat la seva velocitat durant les últimes 12 hores. A cada informe de posicions, el vaixell holandès ha tret unes deu milles a Team Alvimedica, segon posicionat, i cinc a Abu Dhabi Ocean Racing, tercer.

Els de Bouwe Bekking, amb qui navega també el càntabre Pablo Arrarte, tenen un nus extra de velocitat que els permet ser el vaixell més ràpid de mitjana, amb 15 nusos de velocitat durant les últimes 12 hores.

Aquests són els tres vaixells situats més al nord de la flota, mentre que Dongfeng, SCA i MAPFRE, més al sud, són quart, cinquè i sisè respectivament.

"Vam sortir bé d'Auckland", explicava avui Xabi Fernández, "però després vam triar l'opció d'anar cap al sud-sud-est, i no ens va sortir bé. Esperem poder recuperar", explicava el basc.

El navegant de l'equip espanyol, Jean Luc Nélias, opinava que "si finalment la baixa pressió -més vent- que tenim davant arriba abans pel sud, llavors tindrem gairebé 100 milles d'avantatge sobre els altres".

Com a mesura de precaució de cara a les condicions que els esperen, i després d'haver percebut sorolls estranys a la proa, el MAPFRE ha decidit reforçar la zona del vaixell. "Els primers dies van ser durs i ara hem escoltat un soroll molt dolent que venia d'aquesta zona, de la proa" comentava el seu patró Iker Martínez. "Recordo la vegada anterior, quan es va deslaminar aquesta àrea. Aquesta vegada no va ser com l'anterior, però preferim ser previnguts i evitar problemes, així que l'hem reforçat. Hem estat treballant molt perquè tot estigui en perfectes condicions i esperem ser capaços d'arreglar i poder empènyer de nou ".

 • Etapa 5 - dia 5
 • Posicions a les 17:00 hores
 • Líder: TBRU
 • Velocitat del vent: 16-22 nusos
 • Direcció del vent: 211º - 238º
 • Vaixell més lent: ALVI (14 nusos)
 • Vaixell més ràpid: MAPFRE (19 nusos)
 • Menor intensitat de vent: ALVI (16 nusos)
 • Major intensitat de vent: TBRU, MAPF, DNFG (22 nusos)
 • Distància a meta: 5.166 milles o 9.567 km (líder)

#volvooceanrace a Instagram

#iTGN

 • 1
 • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!