Text Size
Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Col·laboració en les TIC entre Reus i Barcelona

Els ajuntaments de Barcelona i Reus acorden crear un Centre d’Innovació Compartida en TIC

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, i el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, han signat aquest dimarts 17 de març el conveni de col·laboració entre les dues corporacions municipals per al foment i l’impuls de la innovació en tecnologies de la informació i la comunicació. Les dues institucions han acordat la creació d’un Centre d’Innovació Compartida, un espai virtual basat en la web 2.0, per a la col·laboració en iniciatives d’innovació en l’àmbit de les TIC i les Smart Cities.

Nota de Premsa Ajuntament de Reus

La col·laboració se centrarà especialment en l’intercanvi d’experiències en projectes Smart Cities, com a sector emergent en l’àrea del coneixement i les noves tecnologies que tenen repercussió econòmica i social immediata. I, concretament:

  • Solucions de mobilitat, com poden ser experiència en sistemes de pàrquing intel·ligent, mobilitat sense emissions, etc…
  • La implantació i evolució de plataformes comunes Smart Cities, com la solució Sentillo de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Les expediències en l’assistència de la ciutadania i els Serveis Socials, com l’iSad de l’Ajuntament de Reus.
  • L’intercanvi d’experiències entre les agències locals d’energia dels dos ajuntaments.
  • L’intercanvi d’indicadors orientats a avaluar i mesurar el valor que aporten les solucions Smart Cities.

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, destaca el rol actiu de Barcelona com a capital del país i la seva disponibilitat a col·laborar amb les ciutats mitjanes de Catalunya. I afegeix: «La col·laboració entre administracions és sempre fonamental per optimitzar recursos i trobar solucions innovadores que ens permetin oferir millors serveis públics a la ciutadania; però ho és encara més en l’àmbit TIC i les Smart Cities on la col·laboració i la participació entre tots els agents implicats és bàsica en tot el procés de creació, gestió i prestació dels serveis».

La col·laboració entre Reus i Barcelona en temes smart ja fa temps que és una realitat, per exemple, en temes de mobilitat. La tardor de 2014 van iniciar-se contactes en el marc del projecte "Smart Pàrquing", de l'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona. Reus hi participa a través de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, des de Sistemes d'Informació i Telecomunicacions, i des de l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Smart City Lab de l'Àrea Riera Miró

La col·laboració es basa en l'estudi dels aparcaments sensoritzats, en el cas de Reus, l'smart city lab de l'Àrea Riera Miró, que incorpora fins a 220 places amb sensors cablejats que ofereixen a l'usuari informació sobre l'ocupació i la situació de les places lliures abans d'accedir a l'aparcament i també a través d'una aplicació mòbil. En el cas de Barcelona, una zona d'aparcament en diversos carrers de Les Corts amb 500 places i sensors inalàmbrics. El projecte "Smart Pàrquing" posa en comú les solucions adoptades a cada ciutat, la fiabilitat del sistema, el comportament dels usuaris, etc.

L'any 2014, després de la reforma, l'Àrea d'estacionament de zona blava de la Riera Miró va incorporar diverses millores que han convertit l'espai en un banc de proves d'aplicacions intel·ligents en temes de mobilitat, per millorar la circulació i la gestió de l'aparcament. Sensors de detecció de vehicles i llums de colors en funció de l'ocupació de la plaça, informació de places disponibles, millores energètiques per reduir la despesa de combustible i d'enllumenat, punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

#iTGN

  • 1
  • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!

Valentí Parrilla Aixelà Photography

image
Cyclocross Leuven 2018

Visita la nostra galeria de fotos

Clica aquí!